Thunderbirds are back?!

Piše: Valentino Bahun-Golub

Kada smo oplakivali smrt su-kreatora Thunderbirdsa Gerryja Andersona još u prosincu, naše misli bile su okrenute ikome tko će pokušati dovesti poznatu lutkarsku SF seriju natrag na ekrane. Pa, netko je odlučio pokušati, u suradnji ITV Studiosa i Novog Zelanda Pukeko Pictures, Thunderbirds su dobili zeleno svijetlo!

Imajući osnovni koncept netaknut – petero braće Tracy nadzire tata Jeff dok pilotiraju svojim  neobičnim spasilačkim vozilima širom svijeta kako bi riješili katastrofe i druge probleme – nova serija će (naravno) spojiti  CG i live-action modele, početnih 26 epizoda se sprema za 2015.

Još nema uloga za show, no veteran Teen Titansa Rob Hoegee  je imenovan kao glavni pisac. Ohrabrujuće je to što je suvlasnik Pukeko Picturesa Richard Taylor, osnivač Weta Workshop, on će pomoći u stvaranju raznih Thunderbirdsa i njihovih pilota. Taylor je veliki fan izvornika, tako da ima nade da bude nešto od toga.

“Thunderbirds bila jako utjecajna televizijska serija u mom djetinjstvu,” kaže Taylor za Hollywood Reporter. “Ja osobno, zajedno sa ekipom u Pukeko Slike i WETA radionici, radujem se dizajniranju i stvaranju nadahnutog svijeta koji će uključiti maštu sasvim nove generacije kao što je učinio za nas gotovo pola stoljeća prije. ”

Ne sumnjamo da će, kako god da ispadne, biti bolje od filma iz 2004. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.