The War Magician

Piše: Deni Zgonjanin

Redatelj Marc Forster (Monster’s Ball, Quantum of Solace) se sprema ekranizirati životnu priču mađioničara Jaspera Maskelynea, koji se proslavio u Drugom svjetskom ratu, za vrijeme kojeg je svojim iluzijama zbunjivao Nijemce i pomagao Saveznicima.

Bio je član takozvanog A Forcea te je zajedno sa ostalim suradnicima izvodio razne iluzionističke trikove poput skrivanja Sueskog kanala, pretvaranja džipova u tenkove itd., koji su saveznicima olakšali borbu protiv Nijemaca. Neki njegovi izumi se navodno dan danas koriste u vojnim bitkama, a sve to je opisano u knjizi The War Magician, prema kojoj se film i snima, a napisao ju je David Fisher.

Može li Marc Forster napraviti kvalitetan film iz ovoga? Bez ikakve sumnje, ipak je riječ o prvoklasnom materijalu koji iznenađujuće do sad nije spominjan u tvornici snova. Forster upravo dovršava World War Z sa Bradom Pittom, nakon kojeg bi se trebao baciti na TVM s kojim bi morao zaslužiti oprost dijela kritičara koji su ga popljuvali zbog njegovog posljednjeg filma, velikog flopa Machine Gun Preachera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.