`The Simpsons´ u neprekinutom nizu

Piše: Tena Strahinec

simpsons-couch-gag

Na sreću zapadnog dijela svijeta, na FXX kanal stiže maraton Simpsona, jedne od najpopularnijih animiranih serija koja je bila dijelom djetinjstva velikog broja klinaca. Uskoro će se prikazivati apsolutno sve epizode u njihovom originalnom trajanju. Njih 530. Zaredom.

Maraton počinje 21. kolovoza, a televizore diljem svijeta ukrašavat će likovi ove sjajne serije punih 12 dana. Iako se ne preporučaju pokušaji gledanja apsolutno svake epizode, ne sumnjamo da će se mnogi u tome okušati. Vezano uz potencijalne pokušaje mazohizma ekipa koja stoji iza cijele ideje brižno je izjavila da ne pokušavaju nikoga ubiti te kako smatraju da se ne bi trebalo ostati budnim više od dva dana. Držali se tog ili ne, vjerujemo da će se dići poprilično velika buka, kaos i pokoji liječnički slučaj.

Uz seriju će biti prikazan i The Simpsons film, a njegov nastavak, iako se na njemu trenutno ne radi, nije isključen „ako doleti kakva dobra ideja“. Za ljubitelje animacije Simpsona i Futurame i sve one koji već sad traže folder Simpsoni na svojim laptopima kako bi se uključili u maraton i iz daleke Hrvatske, na jesen stiže cross-over – epizoda u kojoj će se sresti likovi iz obje serije.

7 komentara za “`The Simpsons´ u neprekinutom nizu

 • pfft says:

  “jedne od najpopularnijih animiranih serija koja je bila dijelom djetinjstva velikog broja klinaca.”. Valjda još samo na HTV-u mogu misliti da su Simpsoni napravljeni za djecu. Kakav promašaj… :/

 • Denis says:

  Ne piše da su “napravljeni za djecu”. Klinci ih vole gledat, što ne znači da je serija napravljena ZA klince. Klinci vole gledat horore, što ne znači da se horori snimaju ZA djecu. Nije ništa krivo protumačeno…

 • pfft says:

  i pornići iz ormara mojih staraca su bili dijelom djetinjstva, mog i mojeg društva iz ulice, a svakako nisu bili pravljeni za djecu. ali, poanta je u tome, da kada radim recenziju za nešto ili objašnjavam neku temu, neću spominjati ili potezati off topic temu.
  tako, da sada radim recenziju pomenutih pornića, svakako ne bih spominjao da ih vole gledati i klinci kada staraca nema doma. dakle, kontekst u kome je to izgovoreno je promašen. al’ kompletno. jer klinci ih mogu do besvijesti gledati (ili kako ti veliš “voljet gledat”), ali teško da će poloviti finu satiru i kritiku slabosti američkog društva i ljudskih slabosti općenito, a kojom nas časte Groening i njegovi pisci.

 • thora says:

  nisam nit ja hvatala sve forice iz prijatelja dok sam ih ko mala gledala. al su se protezali kroz moje djetinjstvo i, kak sam rasla uz njih – s vremenom sam shvatila taj način humora. iz tog me razloga ne bi smetalo da netko napiše da su serija koja je bila dio nečijeg djetinjstva jer je – i bila. makar nije bila u potpunosti shvaćena, na način na koji je možda bila namijenjena.

  ne znam kaj da ti kažem, shvaćam kaj hoćeš reć, sori kaj te tolko zasmetalo 😀

 • pfft says:

  ah djetinjstvo… to sretno doba kada je trava zelenija, nebo plavije, a teletabisi smiješni, dapače, imaju i radnju. skupa s fabulom, zapletom i sretnim završetkom.
  al’ na stranu fakin djetinjstvo. traumatizirano teletabisima u široj i užoj okolici ili ne.

  mene, vezano za Simpsone… a nenene.
  mene vezano za kultnu seriju “Simpsoni”, iritiraju dve stvari u ovoj maloj raspravi (a za konstruktivnu sam raspravu uvijek spreman i otvoren :))

  prvo, to da ih retardirci na državnim jaslama naziva HTV, trpaju u dječji program i dječje termine (btw, re onoga gore…kaj ne bi deca trebala spavat’ u terminu kada idu hororci?).

  i drugo, da na jednom sajtu, koji ima pretenzije biti(ili sam ga bar ja tako doživio spontano, obzirom da sam naletio na par vrlo suvislih i kvalitetnih recenzija i komentara), svojevrsna inačica, hr IMDb-a, jasno, manjeg formata (nema ni potrebe za više) i na svoj originalan način, naletim na lakonski izgovorenu rečenicu u komentaru na pomenutu seriju. s kojom se ne mogu složiti i onda to autoru dajem do znanja.

  i tu imam potrebu dotičnu kultnu seriju makar simbolično izvaditi iz koša u kome se našla s ostalim sadržajem ma čijeg djetinjstva (makar frigin kontekstualno) i brisati slinu sa nje kao Marge sa Maggiene dude.

  nadam se da shvaćaš sada, kaj hoću reći.
  i rest my case, časni sude 😉

  ps hvala na infou za maraton, to mi je bio prvi glas

 • JLizard says:

  Futurama je 6 milijardi puta bolja.
  Nuff said.

 • pfft says:

  ako si bio u generaciji koja je odrastala uz Futuramu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.