‘The Machinist’ na vrhu

Piše: Sven Mikulec

U nedavnoj anketi u kojoj je publika morala izabrati najekstremniju filmsku ulogu ikad, tj. onu za koju se glumac morao najviše pripremati/žrtvovati, na prvo je mjesto zasjela zvijezda Carstva sunca, Američkog psiha, Viteza tame i najnovijeg Boksača, zbog svog impresivnog nastupa u filmu Nestajanje iz 2004. godine.

Kako bi što uvjerljivije odglumio Trevora Reznika, tvorničkog radnika koji, nakon godine dana bez sna, počinje sumnjati u vlastiti razum, Christian Bale je posebnom dijetom sastavljenom od voća i kave izgubio čak – wait for it – 28 kilograma.

To znači da je u vrijeme snimanja imao svega 54 kile, koliko otprilike teži samo glava jednog mog kolege FAKera.

Drugo mjesto na anketi pripalo je Robertu De Niru, koji se pak morao prežderavati za ulogu Jakea La Motte u Razjarenom biku. De Niro je tom prilikom navodno dobio 27 kilograma.

Brončana medalja za glumačku ekstremnost pripala je Charlize Theron, koja se ‘unakazila’ za film Čudovište (15 kila u plusu), dok su među prvih pet još Daniel Day Lewis za tumačenje kvadriplegičara sposobnog pisati i crtati jedinim uporabljivim udom (pogodite iz naslova) u Mojoj lijevoj nozi, a počast je još odana i Tomu Hanksu za puštanje one četničke brade u Brodolomu života. Dobro, možda nije brada baš jedini razlog – prvo se Hanks morao malo zapustiti kako bi izgledao kao tipičan ”ne da mi se u teretanu” Amerikanac srednjih godina, da bi onda ekipa uzela pauzu od godinu dana da ovaj izgubi oko 25 kilograma.

2 komentara za “‘The Machinist’ na vrhu

  • Deni Zgonjanin says:

    Definitivno Bale u Machinistu… Najbolje je to što je tri mjeseca poslije imao audiciju za Batmana pa je morao nabiti 30 kila do tad, a da ne izgleda kao hrpa sala, već 30 kg pretvoriti u mišiće. Brutalan je i u Fighteru, ako sad ne dobije Oscara…

  • maxima says:

    Da… ja sam mislila da se nešto dešava s Baleom dok sam to gledala, upala sam prvi put na pola filma, bio je to paaaf – maestralno

Leave a Reply

Your email address will not be published.