The Hypnotist

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon dvadeset godina izbivanja iz rodne Švedske, Lasse Hallstrom se vraća kući. Razlog je projekt pod imenom The Hypnotist, ekranizacija istoimenog kriminalističkog romana Larsa Keplera.

Nakon što je Stieg Larssonova Millennium trilogija osvojila svijet književno i filmski ( te izrodila remake The Girl with the Dragon Tattoo), producenti i izdavačka kuća se nadaju da će se isto dogoditi i sa Hypnotistom. Radnja romana se vrti oko stravičnog trostrukog ubojstva jedne obitelji, koje krene istraživati detektiv ili detektivka (?) Joona Linna. No, srećom je četvrti član obitelji, mladi dječak,  uspio preživjeti sto uboda nožem te se oporavlja u bolnici. Problem je taj što je dječak nakon napada ostao u stanju šoka te detektiv/ka nije u mogućnosti da sazna identitet napadača, pa pokuša u suradnji sa psihijatrem kroz hipnozu saznati nešto više, što ih dovodi do stravičnih spoznaja.

Zvuči zanimljivo, ne? Još kad dodamo sumornu atmosferu kakvom odiše Švedska (dobro, ne uvijek), čini mi se da imamo jedan više nego solidan kriminalistički film. Snimanje počinje ove zime, a premijera se planira krajem 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.