The Hunchback of Notre Dame

Piše: Deni Zgonjanin

The Hunchback of Notre Dame je službeno postao jedan od gro budućih projekata Tima Burtona. Klasično djelo Victora Hugoa je doživjelo dosta ekranizacija, pretežito u animiranom obliku u novije vrijeme, filmovima iz prve polovice 20. stoljeća te tv verzijama 90-ih.

Po meni nitko pošteno nije obradio knjigu te ona svakako zaslužuje redatelja poput Burtona koji će ne sumnjam unijeti svoju dozu opskurnosti u djelo. Radnja se kao što i sami znate vrti oko grbavog stvora tj. zvonara crkve Notre Dame koji se zaljubi u mladu Ciganku, te si pokrene lavinu problema.

Uz Burtona, u projekt je uključen u Josh Brolin, koji bi trebao glumiti jednu od uloga a uz to i nastupiti kao producent filma. Warner Bros. je angažirao Kierana and Michele Mulroney (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) da napišu scenarij, koji će ukoliko mu se svidi Burton krenuti realizirati odmah poslije snimanja The Dark Shadows sa Johnnyjem Deppom. Važna činjenica je da će ovo biti jedan od rijetkih Burtonovih projekata u zadnje vrijeme u kojem neće biti Johnnyja Deppa…

Jedan komentar za “The Hunchback of Notre Dame

  • Matea Rebrović says:

    ovo bi moglo biti prehebeno :)
    ali i dalje ne kužim(iako mu je fora) što su svi zapeli Disneyeve klasike (većinom bajke) napravit na neki moderan način. Već imamo Alisu,sad će i Crvenkapica,Pinokio,Snjeguljica i da sad ne nabrajam..

Leave a Reply

Your email address will not be published.