’The Good Dinosaur’ promijenio redatelje

Piše: tonymelo

Animirani film The Good Dinosaur promijenio je glavnog redatelja Boba Petersona, te je na njegovo mjesto došao tim kojeg sačinjavaju: šef kreativnog odjela u Pixaru – John Lasseter, redatelj animiranog filma BraveMark Andrews, originalni suvoditelj projekta Peter Sohn i redatelj trećeg dijela popularnog crtića Toy StoryLee Unkrich.

Nakon Oscarom nagrađenog animiranog filma Up, The Good Dinosaur je tek treći originalni film u vlasništvu Pixara. Premisa filma, kako ju je zamislio Peterson, pokušati će predvidjeti kako bi Zemlja danas izgledala u slučaju da dinosaurusi nikada nisu izumrli.

Pixar se nalazi pod velikim pritiskom dok se pokušava vratiti na stare putove slave stvarajući komercijalno isplative, ali i kritički dobro prihvaćene filmove. Iz tog je razloga, predsjednik Pixara, Ed Catmull, nedavno izjavio da će se studio u budućnosti više orijentirati na kreiranje originalnih filmova, nego na stvaranje nastavaka postojećih franšiza. To je također razlog zašto je Peterson smijenjen. U službenoj izjavi, Catmull je rekao da se redatelji ponekad previše udube u ideju koju žele prenijeti te je zbog toga potreban svježi par očiju koji će potražiti drugačiju perspektivu te tako omogućiti da se zamišljena ideja ostvari.

Ova promjena neće utjecati na datum prikazivanja filma koji je planiran za 30. svibnja 2014. godine. Zanimljivo, to je već četvrti put da je Pixar promijenio glavnog redatelja na nekom od velikih projekata. Prvi put je Brad Bird zamijenio redatelja Ratatouillea Jana Pinkava, zatim je Lasseter preuzeo rad na filmu Cars 2 od Brada Levisa te je prošle godine Mark Andrews preuzeo redateljsko mjesto od Brende Chapman koja je do tada radila na prošlogodišnjem hitu Brave.

Sam Peterson još uvijek nije komentirao svoju smjenu, ali je još uvijek zaposlenik Pixara te već radi na novome projektu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.