The Golden Age

Piše: Deni Zgonjanin

Suprotno očekivanjima, umjesto da počne polagano izumirati, superjunački žanr se ne da te čak kreće u ofenzivu sa drukčijim prikazima klasičnih superjunaka. Oni više nisu svemogući, bez mana – oni su samo ljudi, puni mana kao svi mi ostali. I čak odlaze u mirovinu, kako smo vidjeli u Watchmen.

Tako je jedan od budućih projekata odličnog  Matthewa Vaughna ( Kick Ass, X-Men: First Class) film sličan Watchmen, samo sa više humora. Riječ je The Golden Age, ekranizaciji još neobjavljenog stripa Jonathana Rossa. Radnja se vrti oko tri superjunaka u mirovini koji odluče pomoći svojim unucima kad njihovi roditelji zajebu nešto. Vaughn se za ekranizaciju odlučio kad je vidio uspjeh Red-a i The Expendables, koji pokazuju kako starija garda glumaca još može glumiti glavne uloge, ne samo sporedne. Po njemu bi idealna postava starih prdonja bila Clint Eastwood, Jack Nicholson i Warren Beatty. Što zvuči smiješno, ali zanimljivo…

Eastwood se sa Gran Torino oprostio od glume dok Beatty nije nastupio u nijednom filmu još od 2001., što znači da taj cast baš i nema šansu vidjeti. Osobno bih preporučio da u naslovne uloge stavi prave filmske zvijezde, poput Arnolda Schwarzeneggera, Sylvestera Stallonea i Stevena Seagala… Onda bih rekao FAK JEA!

Jedan komentar za “The Golden Age

Leave a Reply

Your email address will not be published.