The Dark Knight Rises-konkretne novosti

Piše: Vanja

Vidjeli smo već nove postere Batmana i Banea (horrifying…) ali to nije sve. Sam Christopher Nolan je pustio par stvarčica u javnost, a pridružio se i Tom Hardy sa svojim viđenjem Banea. Kako veli Nolan, radi se o tome da se okonča cijela priča o Bruceu Wayneu a.k.a Batmanu ili obratno. Iznenađujuće za masu ljudi, priča se nastavlja osam godina nakon Batmanova odlaska u tamu u filmu The Dark Knight. Ergo – stariji je dosta no Bruce kojeg znamo. (Automatski nije ni onako fizički nabrijan?)

Dalje, Nolan veli da je uvođenjem Banea (Thomas Hardy) postavio pred Batmana izazov kakav dosad nije imao. „S ovakvim izborom zlikovca i ovakvim izborom priče, stavili smo Batmana i na fizički i na mentalni test.“

Wicked, I say!

Što se tiče psiholoških izazova, Tom Hardy priča o Baneu kako je brutalan. „Apsolutno brutalan. Ogroman je i nije mu do borbe nego do pokolja. Gadno je, bori se gadno, rukama, nogama. Čime stigne, lomi rebra, lubanje, gazi koljenja i vratove, rukama čupa kičmu. Bane je terorista u glavi koliko je i u osnovnoj, ogoljeloj brutalnoj akciji.”

Lindy Hamming, kostimografkinja, također je ubacila pokoju bubu koja daje više boja Baneovou izgledu. Zašto nosi masku? Pa i Jokeri su imali svoje razloge za šminku. “Bane je rano u samoj priči pretrpio velike povrede, pati od bolova i koristi plin kako bi preživio. Nema maske – nema Banea. Cijevi koje vode do maske ispod čeljusti,i hrane ga priključujući na dva kanistera na leđima.”

Ostatak je manje-više isti kao u dosadašnjim vijestima, no svejedno… ovo s Baneom, pa osam godina … meni već voda ide na usta. Ova vijest baš i nije tako dosadna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.