The Casual Vacancy dobiva BBC-jevu adaptaciju

Piše: Valentino Bahun-Golub

Prvi post Harry Potter roman autorice J. K. Rowling dobiva televizijski tretman. BBC One i BBC Drama se udružuju za adaptaciju The Casual Vacancy. Knjiga se pojavila na policama u rujnu ove godine i dobila poprilično pozitivne kritike, iako je Rowling napisala roman koji se znatno razlikuje od njenog voljenog Harry Potter serijala. Priča se fokusira na živote brojnih ljudi koji žive u malom gradu, pogođene iznenadnom smrću člana Gradskog vijeća, ali nije baš sve tako jednostavno.

Knjiga nije samo priča o životu u malom gradu, već istražuje teme klasne strukture, socijalne države, droge i politike na prilično izravan način. Autorica će blisko surađivati sa producentima na adaptaciji za televiziju.

„Oduševljena sam što je BBC ovlastio The Casual Vacancy. Uvijek sam mislila da, ako će se adaptirati, da bi roman najbolje odgovarao televizijskom formatu i mislim da je BBC savršen za to.“

Još nema govora o tome tko će voditi kreativnu stranu, ali ovo se čini kao najbolji put za adaptaciju. Ne samo da će BBC unijeti određenu dozu sofisticiranosti seriji, ali i njihova sklonost ograničenim trajanjima bi trebala osigurati da se serija ne pogubi u osmoj i devetoj sezoni. Serija se očekuje 2014.

2 komentara za “The Casual Vacancy dobiva BBC-jevu adaptaciju

  • Kocka says:

    Ne znam jel sam sretna zbog ovoga ili me živcira. Imam osjećaj da će šta god ona napiše, biti na ekranima..

  • Valentino says:

    Meni to malo smrdi na neku vrst Downton Abbey, al normalno da će bit na ekranima, ko sumrak ženska, samo kaj ova bar valja 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.