The Amazing Spider-Man će izgledati ovako

Piše: Jelena Djurdjic

I dok smo svakodnevno obasuti informacijama o tome šta je Nolan doručkovao prije nego je krenuo na snimanje Knighta, kako se osjećao popodne i je li dobro spavao, opravdano ili ne, nastavci o drugim super herojima koji nas također čekaju iduće godine (The Avengers, Ghost Rider: Spirit of Vengeance) su u zapećku. O jednom od njih The Amazing Spider-Man, već neko vrijeme nemam nikakvih vijesti, da bi jučer svetlost dana ugledao novi poster, u potpuno novom dizajnerskom ruhu.

I dok su nekada posteri predstavljali nezaobilazni marketinški momenat, u današnje vrijeme njihova funkcija je puko zadovoljavanje forme, fokus je na licima zvijezda, datumu premijere i sl, dok je dizajn u potpunosti zanemaren, pa su filmski zaluđenici već godinama opredjeljeni uramljivanju postera filmskih klasika, ili printanju majica sa najgenijalnijim rješenjima. Posteri kao ovaj vraćaju nadu.

Marc Webb potpisuje režiju, zvijezde su Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field, Denis Leary, Julianne Nicholson, Campbell Scott i Irrfan Khan a premijera 7. III sledeće godine.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.