Teško je biti čovjek u crnom

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon što su se kritika i publika složili da ne žele nastavak, red je bio na sudbini koja je zaključila isto i zahvaljujući tome Men in Black 3 nikako da završi sa snimanjem.

Film se počeo snimati u 11. mjesecu prošle godine sa nedovršenim scenarijem pa je odlučeno da se uzme stanka do kraja veljače kako bi se scenarij dovršio. Na tu odluku je prema nekim izvorima utjecala činjenica da se u to vrijeme mogla dobiti određena porezna olakšica u New Yorku. Taman kad se trebalo početi snimati je nastao problem, baš zbog scenarija, zato jer je  redatelj Sonnenfeld imao svoje primjedbe na njega, producent Walter Parkes svoje, a glavna zvijezda Will Smith svoje. Sve je palo na leđa 3. po redu scenarista Davida Koeppa koji je dobio naređenje da krene polirati scenarij ispočetka, što ne bi bio problem da nisu već snimili prvi dio filma. LOL.

Sony Pictures po meni glavni krivac za sve, zbog odluke da se počne snimati bez završenog scenarija, a ta je odluka motivirana pohlepom jer je Sony napravio računicu prema kojoj su od 3. dijela franšize očekivali sveukupnu zaradu od oko milijardu dolara, koje su htjeli vidjeti što prije. Kako, nemam pojma… Biti će zanimljivo vidjeti rezultat, imajući na umu da je jedno remek djelo filmske umjetnosti snimljeno bez scenarija, Casablanca naravno… No ni u kojem slučaju ne uspoređujem MiB 3 sa Casablancom :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.