Teška kiša

Piše: Deni Zgonjanin

Scenarist odličnih NYPD Blue i Deadwood, David Milch, je dobio zadatak napisati scenarij za ekranizaciju popularne videoigre Heavy Rain. Trenutno je zaposlen pisanjem scenarija za prvu sezonu nove HBO-ove serije Luck, u kojoj bi glavnu ulogu trebao nositi legendarni nosonja Dustin Hoffman. Milch je odličan scenarist kojemu krimi priče jako leže, što je sama srž videoigrice.

Radnja govori o seriji ubojstava za koja je zaslužan serijski ubojica pod imenom The Origami Killer, koje je dobio zahvaljujući presavijenim papirnatim oblicima koje ostavlja nakon svakog ubojstva.  Javnost je prestravljena ubojičinim načinom rada – otima ljude te ih 4 dana drži u zatočeništvu dok ne padne jaka kiša za vrijeme koje ih onda utopi. Četvero ljudi odlučuje doznati istinu iza tih ubojstava te svaki od njih na svoj način kreće u potragu za ubojicom.

Heavy Rain je sudeći po sinopsisu jako pogodna igrica za ekranizaciju te u nedostatku originalnih ideja u Hollywoodu predstavlja osvježenje, makar bila ekranizacija videoigrice. Naravno, ako se napiše i snimi pošteno…

Leave a Reply

Your email address will not be published.