Terry Gilliam želi da mu `The Man Who Killed Don Quixote` bude idući projekt

Piše: Katarina Tokić

terry-gilliam-man-who-killed-don-quixote

Terry Gilliam, dobro poznat svima nama po Monty Pythonu (a i po Fear and Loating in Las Vegas, Brazil, Twelve Monkeys) odlučio je Don Quijotea dovesti na veliki ekran i ne odustaje od te ideje! U iščekivanju njegovog novog filma koji izlazi 2014. godine, The Zero Theorem, Terry je najavio kako će opet pokušati snimiti taj davno obećani film.

Produkcija filma The Man Who Killed Don Quixote je započela još 2000. godine. Johnny Depp je trebao glumiti čovjeka iz našeg vremena, koji se nađe – ne zna se kako – u 17. stoljeću i ima zadovoljstvo upoznati Don Quijotea (Jean Rochefort) koji ga zamijeni za Sancha Panzu.

Nažalost, projekt je otkazan, a Gilliam i dalje pokušava realizirati ovaj film, iako ni sam više nije siguran da li je to dobra ideja. Nakon toliko godina došlo je do promjena; Johnny Depp ima neke druge poslove pa predviđaju da bi njegovu ulogu mogao preuzeti Colin Farrell ili Ewan McGregor.  Godine su ipak najviše naškodile Jeanu Rochefortu pa bi kao Don Quijotea možda mogli gledati Gerarda Depardieua ili Roberta Downeyja Jr., a u igri je i jedno staro ime iz Monty Pyhtona – Michael Palin.

Uglavnom, ne vjerujemo dok ne vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.