Terrence Malick na sudu

Piše: tonymelo

Poznati redatelj Terrence Malick uskoro bi se mogao naći na optuženičkoj klupi na federalnom sudu New Yorka. Seven Seas Partnership, koji je prije par godina Malicku dao budžet od tri milijuna dolara za snimanje projekta Voyage Of Time, odlučio je da daljnje čekanje bez poduzimanja konkretnih akcija nema smisla. Podnijeli su tužbu protiv Malicka jer su smatrali da rad na filmu traje predugo.

Premda u javnost o samom projektu nije iscurilo mnogo informacija, zna se da je film trebao biti neka vrsta dokumentarca i da je trebao govoriti o kozmičkoj prošlosti našeg planeta, o trenutnom stanju Zemlje i o tome što nas čeka u budućnosti. Ciljalo se na spektakl u kojemu bi glas naratora posudio Brad Pitt.

Seven Seas Partnership zaintrigiran tom idejom pristao je omogućiti Malicku novce za snimanje filma, a sada ga optužuju da se projekt nije pomaknuo s mrtve točke. Nadalje, tvrde da je te iste novce upotrijebio kako bi snimio filmove The Tree Of Life, To The Wonder i Knight Of Cups koje njihova kompanija službeno nije financirala i od kojih neće vidjeti nikakvu zaradu. Osim toga, tvrde i to da je Mallick 2012. godine tražio još novca i vremena za snimanje, ali je odbio garantirati da će se u potpunosti posvetiti radu na Voyage Of Time projektu.

Javnog odgovora na tužbu još uvijek nije bilo od strane samog Malicka, ali je produkcijska kuća Sycamore Pictures izdala priopćenje u kojemu tvrdi da su sve optužbe neutemeljene te da sve teče po planiranome rasporedu.

Voyage Of Time se trenutno može pronaći na IMDB-u te piše da se nalazi u fazi postprodukcije s planiranim datumom objave 2014. u SAD-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.