Terrence Malick izrezao pola glumaca iz finalne verzije To The Wonder

Piše: Deni Zgonjanin

Iako sam već sto puta čuo koliko je Terrence Malick opičen redatelj, određene vijesti me svaki put iznova iznenade. Posljednji u nizu njegovih bisera je izrezivanje scena sa nekim prilično poznatim glumcima u njegovom posljednjem filmu – To The Wonder.

Finalnu verziju filma nisu doživjeli likovi Rachel Weisz, Amande Peet, Barryja Peppera i Michaela Sheena, što iznenađujuće ali istinito, nije previše naljutilo spomenute glumce. Razlog što ih ovaj potez nije naljutio jest to što ih je Malick prije snimanja filma upozorio da postoji mogućnost da njihovi likovi neće završiti u filmu, ako priča ne bude zahtijevala to. Weiszova je navodno izjavila da ju ovaj potez ne ljuti jer joj je samo iskustvo rada sa Malickom dovoljna nagrada, što je po meni gomila govana.

Nema šanse da se normalan glumac ne bi bunio protiv ovakvih rezova, već samo bio zahvalan na prilici da surađuje s određenim redateljem, pogotovo ako je riječ o glumcima relativno jakih imena. No opet, riječ je o Malicku, kojeg filmaši iz nekog razloga štuju kao božanstvo pa mu je zato izgleda sve oprošteno…

5 komentara za “Terrence Malick izrezao pola glumaca iz finalne verzije To The Wonder

 • Valentino says:

  Sve mi se ćini da je ovaj članak pisan sa hejterskog stajališta prema Malicku 😛

 • Deni Zgonjanin says:

  Voli bih reći da je, al stvarno nije.. Donedavno sam bio njegov veliki fan, sve dok nije izašao Tree of Life i počele sve te silne diskusije oko filma i njega, kad mi je jednostavno dosadio sa tolikim kvazi artom… A što se tiče ovih rezanja glumaca, ne vidim smisla plaćati ogromne cifre za takva imena i onda ih ne staviti u film. Ništa previše hejterski .)

 • Deni Zgonjanin says:

  Pardon, zaboravih jedno oko :)

 • Marin says:

  Uradio je to i u Tankoj crvenoj liniji. Mislim, jebate, skresao je Brodyevu ulogu na goli minimum, a on je trebao biti glavna uloga. 😀 Malick se, barem, s vremenom opametio i unaprijed upozorio glumce što će se dogoditi u post-produkcijskom razdoblju. On “reže” svoje filmove skoro godinu dana. Usput, Malick nije kvazi-art, on JE umjetnik. 

 • diskus says:

  Slažem se, umjetnik, a ne filmaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published.