TBBT: Ima se, ima

Piše: Sven Mikulec

Prije tri godine u Americi se počeo emitirati novi sit-com, koji je pratio živote četvorice fizičara i njihovo upoznavanje s jednom lijepom djevojkom iz susjedstva. Serija je otpočetka prihvaćena dobro, gledanost je rasla sa svakom sezonom (četvrta počinje s emitiranjem 23. rujna), a dobar rad glavnim je glumcima ovih dana, čini se, konačno došao na naplatu. Jimu Parsonsu (Sheldon), Johnnyju Galeckom (Leonard) i Kaley Cuoco (Penny) smiješi se višestruko povećanje plaće. Nositelji tereta ovog CBS-ovog hita, umjesto dosadašnjih 60 000, zarađivat će ravno 200 000 dolara po epizodi.

Za slučaj da su vam usta udarila o pod od šoka, rado ću vas podsjetiti na neke druge brojke, od kojih će vam se ove cifre vjerojatno učiniti mnogo manje impresivnima. Većina ljudi zna da je ekipa Prijatelja pred kraj desetogodišnjeg druženja dobivala nevjerojatnih milijun dolara po epizodi (oko $50 000 po minuti!). Međutim, daleko od toga da su zvijezde ove, po mnogima, najbolje serije ikad bile najbolje plaćene. Jeste li znali da je Ray Romano (kojeg Svi vole, jel) pred kraj serije dobivao čak 1,8 milijuna dolara po epizodi? Sličnu je cifru ($ 1,6 mil.) dobivao i danas već pomalo zaboravljeni Kelsey Grammar aka Frasier, dok je jednako kao Prijatelji zarađivao James Gandolphini za nastupe u Obitelji Soprano. Dragog nam Sheldona šiša čak i Charlie SheenDva i pol muškarca spremaju mu $350 000 za svaku epizodu u džep.

Želja mi je bila da usporedim zarade zvijezda svih najcijenjenijih humorističnih serija, ali, nažalost, podataka o hitu Lud, zbunjen, normalan nisam se uspio dočepati…

Izvor: IMDb, Fox News, Gossip CopLeave a Reply

Your email address will not be published.