Tarantinova trilogija

Piše: Martina Krivokapić

Uskoro će Inglourious Basterds dobiti svojeg filmskog para. A kako je najavljeno, u planu je ne zaustavljati se dok se ne dođe do „trilogije“.

Novi film Quentina Tarantina o kojem govorimo je Django Unchained  za koji se američka premijera planira do kraja godine. Tarantino otkriva da osnovna povezanost ovih filmova  leži u, iako različitim, univerzalnim pričama o dva velika povijesna događaja. Osim toga njihova veza je i Christoph Waltz, koji je u oba ostvarenja među glavnim glumcima pa ga stoga  očekujemo i u trećem „nastavku“.

Tarantino ima običaj da likovi njegovih filmova uvijek budu međusobno povezani, u određenim odnosima ili bar predstavljaju inspiraciju ili isječak za neko novo filmsko ostvarenje. Spojio je Travoltu iz Pulp Fictiona i Michaela Madsena (Reservoir Dogs) napravivši od njih fiktivnu braću, sinopsis Kill Billa napisan je kao TV pilot u Pulp Fiction i tako dalje. Osim ove pojave, također ima i običaj učestale najave nastavaka svojih filmova od čega u većini slučajeva odustane. S obzirom na to, ovu potencijalnu triologiju i mogućnost njenog nastanka trebamo prihvatiti sa rezervom i umjesto prevelikih nadanja sačekati još nekoliko mjeseci  Djangovu premijeru za onu izglednu povezanost između njega i Basterdsa kojoj je ipak uvijek dosljedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.