Tarantinov film o superheroju

Piše: Valentino Bahun-Golub

Tarantinovu ljubav prema super herojima se može vidjeti u mnogim filmovima u koje je bio uključen. Razgovor o Silver Surferu u Grimiznoj Plimi je napisao on, jedan od nezaboravnih monologa iz Kill Bill 2 o dekonstrukciji Supermana, i na Nemilosrdne Gadove je utjecaja imao, barem djelomično, „Sergeant Fury” i “The Howling Commandoes“.

Redatelj je nedavno objavio da, prije Paklenog Šunda, je također bio zainteresiran za snimanje Luke Cage filma u kojem bi glumio Laurence Fishburne.

Evo što je Tarantino rekao:

„Nakon Reservoir Dogsa, razmatrao sam snimanje „Luke Cage, Hero for Hire“ filma. Producent Ed Pressman je tada posjedovao prava, i razgovarali smo o tome. Razgovarao sam i sa Fishburneom o tome da glumi Cagea, i stvarno mu se sviđala ta ideja. Na kraju sam napisao Pakleni Šund.“

Možda više od stripova, Tarantino je veliki, veliki obožavatelj blaxploitation filmova, kao što pokazuje u filmovima kao što su Pulp Fiction, Jackie Brown i Django Unchained. Tarantinov film o Luke Cageu (A.K.A. Power Man) – sam strip inspiriran blaxploitationom – sigurno bi bio stvar ljepote, kombinirajući redateljeve dvije najdraže stvari unutar jednog projekta.

Očito, to se nije dogodilo, a dobili smo vjerodostojni klasik umjesto toga, tako da, sve je dobro što se dobro svrši i tako to. Ipak, bilo bi zanimljivo vidjeti što bi Tarantinov stripovski film  povukao za sobom. Sigurno bi bio postavljen u 1970-te (baš kao što je Tarantino htio i Casino Royale/James Bond film sa Pierceom Brosnanom u 60-ima) i bio bi više nalik na izvorne iteracije lika nego na moderne interpretacije.

Bi li Tarantino bio zainteresiran za adaptaciju stripa na veliki ekran sada?

„Mislim da, ako bih i htio napraviti nešto takvo, želio bi napraviti svog superheroja.“

To je vjerojatno „ne“.

Osmi film Quentina Tarantina, Django Unchained, dolazi u američka kina 25. Prosinca 2012

2 komentara za “Tarantinov film o superheroju

Leave a Reply

Your email address will not be published.