Tarantino ponovno u „cameo“ ulozi – “Django Unchained”

Piše: Jelena Androić

„Ovo što radim je toliko fantastično dobro da bolje može biti samo ako se i sam pojavim u sceni“. Tako je, vjerojatno, samodopadno mislio Quentin Tarantino kad se prije koji dan toliko oduševio jednom scenom vlastitog filma u nastajanju, vesterna “Django Unchained”, da je odlučio u njoj odglumiti još jednu od svojih famoznih „cameo“ uloga. Glumac Rex Linn koji također glumi u sceni tako je čak ostao i bez nekih “lajni”.

To da se Tarantino pojavljuje u svojim filmovima nije ništa novo: glumio je Mr. Browna u “Reservoir Dogs”, brbljavog Jimmyja u “Pulp Fictionu”, šankera u “Death Proof”, a neki nagađaju da je i u “Inglourious Basterds” odglumio i jednog mrtvog nacistu te američkog vojnika, te da je dao glas osobi koja ostavlja poruku na telefonskoj sekretarici u “Jackie Brown”. Što reći? Bez dobrog starog Quentina u sceni, ili barem negdje blizu nje, stvari jednostavno nisu iste.

Recimo još i to da je “Django Unchained” vestern čija je radnja smještena na američkom jugu iz vremena Američkog građanskog rata. Glavnu ulogu ima Jamie Foxx – u filmu bivši rob a sada odmetnik, koji suprugu nastoji osloboditi iz ropstva zlog posjednika plantaže (glumi ga Leonardo Dicaprio). Čini to uz pomoć bivšeg zubara, sada lovca na nagrade kojeg utjelovljuje Christoph Waltz. U filmu glume i Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Walton Goggins te Franco Nero, zvijezda originalnog špageti vesterna “Django” Sergia Corbuccija od kojeg je Tarantino posudio naslov.

Krasno Tarantinovo lice, i svo ostalo dobro koje nam redatelj sprema, Amerikanci će gledati na Božić, Britanci 18. siječnja a mi vjerojatno tamo negdje u veljači 2013.

Jedan komentar za “Tarantino ponovno u „cameo“ ulozi – “Django Unchained”

  • Valentino Bahun-Golub says:

    – Did you notice a sign in front of my house that says “Dead Nigger Storage”? -klasik 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.