Tarantino piše novi vestern

Piše: Tena Strahinec

Sukiyaki Western Django movie image Quentin Tarantino

Redatelj Quentin Tarantino i Jay Leno zajedno su se na The Tonight Showu prisjetili Tarantinovog prvog talk showa – gostovao je kod Lena kao klinac koji je snimio „neki film“ (Reservoir Dogs). Početkom 90-ih u foteljama kod raznih voditelja nije sjedilo mnogo redatelja, a pogotovo nepoznatih klinaca koji su radili u videotekama i u slobodno vrijeme snimali filmove. Motiviran svojom filmskom karijerom i svim fuzzy fluffy osjećajima zbog prisjećanja starih dana, Tarantino je otkrio žanr filma kojeg sprema: „Nisam rekao nikome ništa službeno, ali ću reći da je žanr: vestern. Toliko sam uživao na setu Djanga i nakon toga se zaljubio u vesterne i naučio ih snimati tako da sam sebi rekao: ‘Ok! Ajmo napraviti još jedan sad kad znam kako’.“

Tako da sve vas koji ste očekivali nastavak Djanga ili Kill Bill: Vol. 3 kao njegov idući pothvat, moram vas razočarati. Scenarist BenDavid Grabinski kaže da je Tarantino pri kraju sa scenarijem, a mogućnosti u vezi radnje su razne: John Brown, čovjek koji je vodio pokret protiv roblja (na kraju je uhvaćen i obješen), vestern smješten u Australiji ili možda adaptacija knjige Forty Lashes One, o Apašu i osramoćenom vojniku koji su osuđeni na smrtnu kaznu, no poslani su u suicidalnu misiju – da nađu i ubiju pet najgorih odmetnika Zapada. Intervju pogledajte ovdje:

Tarantino je trenutno pauzirao rad na filmovima Killer Crow (o grupi vojnika koji nestanu nakon invazije Normandije 1944.) i gangsterskom filmu smještenom u 20-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published.