Tajanstveni trailer Abramsovog Strangera

Piše: Tena Strahinec

J. J. Abrams pozira

Objavljen je trailer iz radionice redatelja/producenta/scenarista/glumca J.J.Abramsa (Izgubljeni, Super 8) i njegove Bad Robot Productions, ali nitko ne zna o kojem filmu se radi jer nikakvi konkretni podaci (osim da stiže uskoro) nisu otkriveni. Jedini hintovi su logo od Bad Robot Productions na početku te ime pod kojim je objavljen trailer – Stranger. Ovo nije neuobičajeno za Abramsa jer ako se prisjetimo, slično je radio sa serijom Izgubljeni (izv. Lost), a uostalom – izazivanje rasprava među fanovima je odličan način za promoviranje projekata.

Atmosfera trailera je mračna i sve se zbiva pod zvjezdanim nebom. Prikazan je lik zapuštenog čovjeka s vezanim rukama koji se jedva drži na nogama i posrće hodajući kroz vodu uz obalu, a mjesto na kojem se nalazi djeluje izolirano. U pozadini slušamo naratora koji priča o ljudskim počecima i krajevima, kako sve počinje i završava s vodom, kako ljudi nestaju, izbrisani su i ponovno rođeni. Šećer na kraju je zumiranje creepy lika sa zašivenim ustima.

Prvo što mi je palo na pamet nakon tog prizora je bio Loki. U jednom trenutku opisanom u nordijskoj mitologiji Loki je izgubio okladu s patuljcima, a cijena je bila njegova glava. No, Loki je inzistirao da mu odrežu glavu pazeći da ne uzmu nijedan dio vrata. S obzirom da nisu mogli točno definirati granicu između glave i vrata Lokijeva je glava ostala na mjestu, ali su mu za kaznu zašili usta. Iako lik u traileru definitivno ne izgleda onako kako zamišljamo Lokija, možda je ideja inspirirana upravo tom pričom. Abrams je ko-autor i knjige koja izlazi u listopadu, a u traileru također piše da stiže uskoro. Njegov naslov je Stranger, knjiga izlazi pod naslovom S., a fontovi na traileru i promo fotografiji za knjigu su isti. Također, režira i idući Star Wars: Epizode VII, ali pretpostavljamo da je ovo početak neke druge priče. Radi li se o novom filmu BR Productions? Možda o novoj seriji? Pogledajte trailer i prosudite sami – o kojem misterioznom projektu je riječ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.