Sutra počinje VAFI!

Piše: Deni Zgonjanin

VAFI (1)VAFI službeno počinje bogatim programom u četvrtak. Podijelit će se nagrade najboljim odraslim animatorima, odgledati će se premijera filma kojeg je radio cijeli svijet, crtat će se “na francuski”, a otvorit će se i izložba stripa namijenjena svim uzrastima.

Ujutro završava prvi dio festivala VAFI Senior u jutarnjim projekcijama u 9, 10:30 i 12 sati. Nakon što su platno mladim animatorima pripremili stariji kolege kreće službeno otvorenje VAFI Juniora.

VAFI (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin 22.-27.travnja) službeno će početi sutra u 18 sati i to podjelom nagrada, projekcijom odličnih francuskih kratkih filmova te premijerom filma “Boje” (Colours) kojeg su radili animatori iz cijelog svijeta. – To je film koji je nastao u Asifa Workshop Group i velika je čast što će se premijera održati upravo kod nas – rekla je programska direktorica Sandra Malenica.

Francuske radionice za najmlađe, ali i kratki filmovi za starijefrancuski_kratki

Kako je ovogodišnji partner VAFI festivala Francuska, velik dio popratnog programa vezan je uz ovu zemlju. Uz Francusku crtaonicu i VAFI gledaonicu koja će se sutra prvi put održati u Varaždinskoj kući u Gajevoj od 15 do 17 sati (održat će se još u petak i subotu) odmah nakon premijere “Boja” u 19 sati kreće projekcija “Francuski animirani kratki film” u kinu Galerija.  To je prava poslastica  kratkih filmova gdje će se izredati kokoši u Versaillesu, izumitelji od papira, Titanic u prolazu, najbolji filmovi nastali od sedamdesetih sve do danas.

 Strip za sve

U salonu palače Sermage u četvrtak u 20:30 otvorit će se izložba poznatog hrvatskog strip crtača, ilustratora i animatora Darka Kreča “Originali i kopije”. Uz stripove namijenjene svim generacijama objavljene u raznim časopisima u jednoj prostoriji vrtjet će se animirani filmovi namijenjeni najmlađima. Izložba će ostati otvorena do kraja festivala tj. do nedjelje 27. travnja i idealna je za roditelje s djecom. Nikome neće biti dosadno.

Svi programi su besplatni. Više na www.vafi.hr

 Četvrtak 24. travnja

 9.00 – MINI SENIOR 3

– kino Galerija

 10.30 – MIDI SENIOR 3

– kino Galerija

 12.00 – MAXI SENIOR 3

– kino Galerija

 15.00 – radionica ilustracija, Zdenko Bašić

– palača Sermage

 15.00 – radionica animiranog filma, Studio “DA” iz Rusije

–        knjižnica za mlade

 15.00 – Francuska crtaonica i VAFI gledaonica
– Varaždinska kuća, Gajeva ulica

 18.00 – službeno otvaranje VAFI-ja, dodjela nagrada VAFI SENIOR i AWG premijera filma Colours

– kino Galerija

 19.00 – francuski animirani kratki 1

– kino Galerija

 20.30 – Darko Kreč Originali i kopije

otvaranje izložbe

salon palače Sermage

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.