Sutra počinje RAF!

Piše: Deni Zgonjanin

Jednom godišnje amaterski filmaši dolaze na svoje kad počne RAF, tj. Revija amaterskog filma koja ove godine slavi 10 godina postojanja. Unatoč činjenici da je svaki idući RAF bolji od prethodnog, ekipa u organizaciji se ove godine potrudila još više nego inače da vam omogući laku i zabavnu edukaciju o amaterskim filmovima i filmašima u Hrvatskoj i šire. Zato nikako nemojte propustiti RAF ove godine koji započinje 17. i traje do 23. travnja, a za više informacija pročitajte dolje sami što RAF-ovci kažu o reviji i sebi…

Revija Amaterskog Filma – RAF, filmska je revija koja se događa uglavnom u Zagrebu i zamišljena je kao program koji uključuje prezentaciju amaterskih filmova iz cijelog svijeta bez ikakve selekcije. Također, to je i središnje mjesto gdje se sastaju, druže, promoviraju i zabavljaju autori/ce filmova koje prikazujemo.

Prvi RAF održan je 2002. godine, prikazana su 74 filma iz 8 zemalja. ove godine prikazujemo više od 200 filmova. Svake godine i broj posjetitelja raste, a samo prošle godine bilo ih je 6000. nismo željeli raditi selekciju iz jednostavnog razloga jer želimo svima koji ulažu energiju u nešto dati šansu da se ta energija javno i vidi. Publika je jedini meritorni žiri i ona sama reagira, već po tome kako im se sviđa pojedini rad. neposrednim kontaktom razmjenjuju se ideje, komentiraju filmovi, dobija i daje feedback, dogovaraju novi projekti i gostovanja. Ono što je važno jest neposrednost, tj. brisanje umjetno stvorene granice izmedu profesionalaca i amatera, organizatora i publike.

Osim sedmodnevnog festivala, kroz program ‘raf putuje‘, prikazujemo filmove koje je izabrala naša publika, a te filmove objavljujemo i na dvd-u i vhs-u kroz produkciju far – raf.

Program pročitajte ovdje, a za više informacija posjetite www.revijaamaterskogfilma.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.