Supermanov nemesis u Man of Steel

Piše: Terezija Bjelajac

Zašto bi se opterećivali glasinama koje nam govore da će legendarni zlikovac Lex Luthor pronaći svoje mjesto u nadolazećem, napeto iščekivanom projektu stripovskog redatelja Zacka Snydera? I da li bi se uopće smjeli zapitati je li prethodno pitanje bilo retoričko?

Ali da, trebamo se opterećivati budući da je projekt pod redateljskom palicom čovjeka koji je zaslužan za 300 i Watchmene (Sucker Punch nećemo komentirati) i čija je priča kreirana od Christophera Nolana i Davida S. Goyera. Plus, ako ste ikada čitali što od Eisnerovca Briana Azzarella (stripovi  100 Bullets, Joker), mogli ste doživjeti surovu brutalnost njegovih stripova koja nije ostala nezamijećena ni u njegovom Lex Luthor: Man of Steel, u kojem je izbjegao sve negativne, cheesy aspekte Lexa Luthora koji su se pojaljivali kroz godine i godine postojanja Superman franšize.

A upravo ga se takvog očekuje u Man of Steel. Za glumca se još ne zna koga ćemo gledati, ali je potvrđeno da će ga glumiti netko koga smo već vidjeli u ulozi Lexa. Ako budemo imali sreće, možda će ovaj Lex Luthor biti u rangu kriptonita protiv samog Superčovjeka i povisiti mu zlikovsku reputaciju.

2 komentara za “Supermanov nemesis u Man of Steel

Leave a Reply

Your email address will not be published.