`Suicide Squad´ kreće na zadatak

Piše: Tena Strahinec

suicide

The Suicide Squad ime je fiktivne organizacije u stripovskom svijetu DC-ja. Radi se o skupini antiheroja (Harley Quinn, Deadshot, King Shark i Captain Boomerang) koji se upuštaju na opasne zadatke za vladu SAD-a u zamjenu za blaže zatvorske kazne, što objašnjava zašto toliko kriminalaca slobodno šeće ulicama. Priča s tako velikim i interesantnim spektrom likova i njihovih biografija očigledno je dobar materijal za film.

Producent Dan Lin je prije četiri godine usporedio ideju Suicide Squad filma s Dvanaestoricom žigosanih (izv. Dirty Dozen) u svijetu negativaca: „Ovo će biti drugačiji film o superherojima. Za nas je to film o supernegativcima. Kao Dvanaestorica žigosanih u svijetu negativaca.“

Prije tri godine svoju domaću zadaću predao je scenarist Justin Marks, no tad je sve stalo – dosad. Iako je scenarij bio spreman, Warner Bros. je zaustavio projekt kako bi se posvetio junacima iz Justice League. Čini se da su se kotačići pokrenuli, a redateljsko mjesto mogao bi dobiti David Ayer, redatelj nadolazećeg ratnog filma Fury s Bradom Pittom i Shiom LaBeoufom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.