Što smjeraju Terrence Malick i Christian Bale?

Piše: Vanja

U posljednje je vrijeme po netu prozujalo više fotkica neobičnog dvojca kojeg su ažurni aparati i kamere fanova snimili na festivalu Austin City Limits. No, stvari se zahuktavaju. Terrence Malick i Christian Bale primjećeni su na više koncerata no ne samo kao posjetitelji, već u društvu… pa, onakvom kakvo očekujete na setu kad se snima film ili slično – kamere i te stvari. Kako se da vidjeti iz priloženog (amaterskog) video zapisa, zbilja izgleda kao da Malick nešto režira, a Bale glumi (kombinacija snova, IMHO…). Mislim, zapanjujuće – mrzim kad nemam pojma o čemu se radi!

Iako, po Christianovim riječima, „snimaju dokumentarac“, ne mogu baš zamisliti da će (makar i u tome) Bale biti obični, jadni obožavatelj ispod bine kojom moćno dominira neka rock ili country ikona! (Ne bih baš rekla da je Jerry Lee Lewis o čijoj se biografiji šuška ili štogod za njegov untitled project za 2012., no… tko zna?)

Osim Christiana Balea, stručnjaci su upratili i mladu Haley Bennet, dok se (iako se nema pojma o čemu je riječ) spekulira i o uključenosti Ryana Goslinga. U to nešto. No, zasigurno je o glazbi i glazbenicima riječ, a pošto Malick i nije baš netko kome je jako stalo da nešto posebno sačuva od javnosti, kao ni da to isto objavi… nadam se da ću ubrzo uspjeti negdje pročitati o čemu je zapravo riječ.

Malick Untitled II

Ljudi – Terrence Malick, bez obzira na što je nalik, je stvaran. Terrence Malick s kamerom na leđima ispred druge kamere, među pravim ljudima. Već sam pomislila da se netko drugi koristi njegovim imenom… a ja ću poput mnogih drugih, u obožavateljskom stilu, pokušavati i dalje otkriti o čemu se radi dok uzaludno prebirem po ne baš jasnom video zapisu i dok blejim u Baleove sijede zaliske i lude retro sunčane naočale…

Leave a Reply

Your email address will not be published.