Što povezuje Wolverinea i bonsai?

Piše: Terezija Bjelajac

Ne radi se ni o kakvoj zagonetki Bilba Bagginsa, već o lokaciji snimanja novog Wolverinea koji nije nigdje drugdje nego u – pogađate- Japanu. Gotovo 90% radnje je snimljeno u zemlji izlazećeg Sunca što daje dobre izglede za popravak postojećeg prosjeka njegovih pojavljivanja u zadnja dva nastavka X- Men serijala.

Sama činjenica da je projekt u početku bio pod nazivom „Wolverine vs. Samurai“ uzburkava krv ljubiteljima stripa koji su veliki fanovi japanske umjetnosti. Redatelj je James Mangold (Walk the Line, 3:10 to Yuma), a glavnog glumca ako trebam predstaviti, vi biste se trebali zapitati kuda vaš život ide. Ali za one koji su možda živjeli na nekoj nepoznatoj planeti posljednjih par godina, to je Hugh Jackman, (The Prestige, Les Misérables) kojeg ljudi prvo prepoznaju kao Wolverinea, pripadnika elitne jedinice škole mutanata profesora Charlesa Xaviera kojeg je utemeljio Jean Luc Picard iliti pravim imenom patrick Stewart (iako će on za nas no matter what biti kapetan P.),  onda tek kao Hugha osobno.

Uskoro nas očekuje i prvi službeni trailer, u kojem će, kako je  Mangold rekao, pokušati sačuvati koliko god može, ali će ipak znatiželjnim gledateljima zadignuti suknju i ponuditi ‘peek or two’. Jedno je sigurno – iskre će frcati u borbi katana i Wolverinovih kandži, Istoka i Zapada, Marvela i mangi, na blijedoj svjetlosti izlazećega Sunca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.