Što nas čeka na Comic-Conu

Piše: Ivo Skocic

Comic-Con, američka „priredba“ dobro poznata svim ljubiteljima superheroja, stripova, misterija: općenito nerdova, ove godine se standardno održava u San Diegu i donosi stvarno dosta zanimljivosti o (superherojskim) filmovima koji nam dolaze kasnije ove godine.

Što se tiče Marvelovih filmova, Disney je objavio da će predstaviti dva filma: Thor: The Dark World i Captain America: The Winter Soldier. Thor: Svijet tame je nastavak hita iz 2011., i prati put Thora dok pokušava spasiti Zemlju i devet svjetova od neprijatelja koji je stariji od čitavog svemira. Kapetan Amerika u kina dolazi tek 2014., i nastavlja se tamo gdje su Osvetnici stali- Steve Rogers se pokušava prilagoditi modernome svijetu i sklapa savez sa Crnom Udovicom kako bi pobijedili moćnog i tajnovitog neprijatelja.

Columbia će pak predstaviti tri nova filma, The Amazing Spider-Mana 2, RoboCopa, i Cloudy with a Chance of Meatballs 2.  Najzanimljiviji od njih je svakako RoboCop, remake filma iz 1987., a radnja se događa u 2028. U glavnoj ulozi je Samuel L. Jackson, a redatelj je José Padilha.  U novome Spider-Manu, Peter Parker maturira i ne drži obećanje dato Gweninom (Emma Stone) ocu: da će se držati podalje od nje. A u nastavku animiranog hita Oblačno s ćuftama Flint otkriva da njegov stari izum i dalje radi i stvara hibride između hrane i životnija. Koliko za sada znamo, svi Columbijini filmovi imaju release iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.