Stiže ‘Priča o igračkama’ u horor štihu

Piše: Tena Strahinec

Na jesen nam stiže četvrti kratki filmić iz posebne serije Priče o igračkama (izv. Toy Story). Riječ je o specijalnim izdanjima u kojima se pojavljuju isti likovi iz Priče, ali obično se radi o novoj situaciji i pod reflektorom su samo neki od njih, u svojim posebnim pričama. Tako je Pixarova radionica dosad objavila tri: Hawaiian Vacation s Barbie i Kenom u glavnim ulogama, Small Fry s Buzzom te Partysaurus Rex s dinosaurom Rexom u centru priče. Naslov četvrtog je Toy Story of Terror, a žanr je – horor. U tom stilu je i tajming njegovog prikazivanja na ABC-ju: nekoliko tjedana prije Noći vještica, a vjerojatno će se pojaviti i na DVD-u kao Pixarovo specijalno izdanje.

Priča se događa na putu do kuće Bonnieine bake kad obitelj odlučuje prenoćiti u obližnjem motelu. U noći jedna od igračaka nestane i, kao što to obično biva, jedan neočekivani događaj pokrene niz drugih, a u pozadini cijele priče slušamo sjajnog naratora Mr. Pricklepantsa (Timothy Dalton). Glasove će dati Joan Cusack (Jessie), Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz Lightyear), Wallace Shawn (Rex), Don Rickles (Mr. Potato Head) i Kristen Schaal (Trixie). Lik zaposlenika u motelu odglumit će Stephen Tobolowsky (Memento), dok će Carl Weathers (Rocky, Predator) posuditi glas prikladnom mu liku Combat Carla. Redatelj je Angus McLane, koji već ima iskustva s režiranjem drugog dijela o Buzzu Lightyearu.

Pitanje je hoće li se priča na kraju svesti na slatki, dječji „horor“ ili će ipak otići u smjeru pravog horora. Vidjet ćemo kako će ispasti, no strašna priča u halloweenskom dijelu godine čini se kao dobar izbor. Lutke (i mala djeca) u hororcima ionako obave najstrašnije nastupe – bilo bi zanimljivo vidjeti likove iz Priče o igračkama u Chucky izdanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.