Stiže nastavak ‘Dodgeballa’!

Piše: Sven Mikulec

2004. godina bila je vrlo uspješna za Bena Stillera i Vincea Vaughna. Osim što su nas iznimno zabavili u blesavom Anchormanu, uspjeli su iznenaditi svijet vrlo simpatičnom komedijom Dodgeball: A True Underdog Story. Priča o dvije teretane koje svoju poslovnu konkurenciju odluče riješiti epskim turnirom graničara na 20 uloženih milijuna ‘digla’ je čak 167 i zapravo pomalo čudi što su glasine o snimanju nastavka do ušiju novinara stigle tek ovih dana.

Koliko smo shvatili, Stiller i njegov partner-producent Stuart Cornfield unajmili su izvjesnog Claya Tarvera da napiše nastavak, u kojem će Stillerov “Globo Gym” i Vaughnov “Average Joe” biti prisiljeni udružiti snage u borbi protiv nečega važnijeg od njihovih malih trzavica. Protiv čega će točno ukrstiti svoje gumene lopte, ostaje nam vidjeti. Možda loših izgleda da dvojka bude urnebesna?

Što se scenarista tiče, Tarver se ne može pohvaliti bogznakakvom karijerom. Vrijedi spomenuti da je zajedno s JJ Abramsom napisao scenarij za razbibrižno-zabavni Joy Ride s Paulom Walkerom i Steveom Zahnom, ali upućeniji od mene podsjećaju da je uspio i uvaliti nekoliko scenarija Disneyju i ti su projekti trenutno u realizaciji. U svakom slučaju, pod uvjetom da se barem dio garniture sporednih glumaca vrati (Jason Bateman, Justin Long, Alan Tudyk…) i da Tarver posao obavi kak’ spada, mogli bismo dobiti još jednu solidnu komediju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.