Stiže nam spinoff ‘Breaking Bada’?!

Piše: Sven Mikulec

Dok s nestrpljenjem očekujemo drugu polovicu pete i posljednje sezone – ne riskiramo previše ako kažemo – jedne od najboljih serija ikad snimljenih, AMC-jevog Breaking Bada, utjeha nam stiže iz Sony TV-a. Navodno se ozbiljno razmišlja o stvaranju spinoffa, u kojem bismo u posve novoj seriji uživali u zgodama i, češće, nezgodama sluzavog ali vrlo sposobnog odvjetnika Saula Goodmana.

Goodmanov lik, kojeg tumači 41-godišnji američki komičar i glumac Bob Odenkirk, ubačen je u priču o poslovnoj suradnji Walta i Jesseja još u 2. sezoni. Duhoviti odvjetnik vrlo elastičnog shvaćanja morala gotovo instantno je osvojio ekipu ispred TV ekrana i još prošloga je srpnja autor serije, Vince Gilligan, otkrio da se bavi idejom Goodmanova spinoffa.

Volio bih vidjeti spinoff Saula Goodmana. Ne mogu reći da se trenutačno radi na tome, ali sigurno je da smo Bob Odenkirk i ja o tome malo pričali. Sviđa mi se ideja serije o odvjetniku u kojoj je glavni lik spreman učiniti što god treba da izbjegne sud. Dogovarao bi nagodbe na stepenicama suda, radio što god je potrebno da ne mora kročiti u sudnicu. To bi bilo zabavno – i meni bi se svidjelo.

Svoj interes je obznanio i sam Odenkirk, uz napomenu da on “ne računa na to, jer ipak je to šoubiznis”.

Dok se znojimo oko posljednjih osam epizoda BB-a, možemo se nadati da ovi planovi neće ostati tek na glasinama i u ovoj „mogli bismo“ fazi. Naravno, sigurno ima i onih fanova koji ne odobravaju ideju i ne mogu zamisliti uspješnu budućnost ovoga projekta. Činjenica jest da je tijekom godina bilo prilično neuspješnih spinoffova (sjećate se Joeyja?), koji su pomalo bacili i sjenu na originalnu seriju. Međutim, s obzirom na to da odlično napisan, vrlo zabavan lik snalažljivoga Saula u sebi ima dovoljno potencijala za stvarno dobru seriju (pod uvjetom da ona završi u kvalitetnim rukama poput Gilliganovih), zašto da budemo toliko pesimistični i očekujemo Joeyja, kad možemo dobiti, recimo, Angela ili Frasiera?

Jedan komentar za “Stiže nam spinoff ‘Breaking Bada’?!

  • Krsto says:

    Dobar je meni Saul, ali nisam baš siguran da bi mi se gledala serija samo o njemu, bez Jesseja i Walta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.