Stiže Coelhov biopic

Piše: Katarina Tokić

Ako niste čuli za Paula Coelha, onda niste čitali Alkemičara. Ako niste čitali Alkemičara, onda ne znate da kad nešto poželite, cijeli svijet se uroti da to i dobijete.

Paula Coelha ne treba puno predstavljati u književnom svijetu, a filmskom će se približiti biografskim filmom koji se snima o njemu i njegovom životu pod nazivom The Pilgrim: The Best Story of Paulo Coelho. Film će nastati u brazilsko-španjolskoj suradnji, režira ga Daniel Augusto, a scenarij je na temelju razgovora sa Coelhom napisala Carolina Kotscho. Mladog i starog Coelha će glumiti Ravel i Julio Andrade, a filmu će se pojaviti i Fabiana Gugli, Nancho Novo i Paz Vega.

U filmu ćemo gledati Coelhovu životu priču od ranog djetinjstva, a osobita pozornost je na njegovom odnosu s roditeljima i životnim odlukama koje su dovele do toga da postane pisac. Kako je Coelho 1986. godine propješačio staru hodočasničku rutu kroz Španjolsku, Santiago de Compostela, snimanje filma se odvija i na tom području. To putovanje Coelho je nazvao spiritualnim buđenjem i opisao ga u autobiografiji The Pilgrimage, a ubrzo nakon toga je Alkemičarom stekao svjetsku slavu.

Film možemo očekivati tijekom 2014. godine.

Jedan komentar za “Stiže Coelhov biopic

  • Izabela says:

    nekad mi je coelho bio drag. tj dok nije dao onu famoznu izjavi kako je uliks budalaština i kako čitatelja samo zanima sadržaj a ne i forma nekog djela. brvao paulo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.