Stigli novi posteri za The Host, Warm Bodies te Red Dawn

Piše: Ivan Andrijanić

Tri nadolazeća filmska naslova, znanstveno-fantastični  The Host, horor komedija Warm Bodies te ratna priča Red Dawn dobili su i svoje nove postere. U kinima će se pojaviti krajem ove i početkom nove godine. O tome detaljnije u ostatku teksta.

The Host govori o invaziji stranih bića iz svemira, koja su preuzela ljudska tijela i kontrolu nad njima. Priča se fokusira na djevojku pod imenom Melanie Stryder, njenom otporu prema „otimičarima“ te planu spašavanja civilizacije. Scenarij i režiju ovog naslova preuzeo je talentirani Novozelanđanin Andrew Niccol, koji je davne 1997. godine debitirao distopijskim remek-djelom Gattaca, nažalost svojevremeno neprihvaćenim filmom. Ideja je inače nastala iz uma spisateljice Stephanie Meyer, poznate po svojoj tinejdžerskoj sagi Twilight. U glavnim ulogama su Saoirse Ronan, Diane Kruger te William Hurt. Tko zna, možda nas Niccol ugodno iznenadi i stvori nešto više od adolescentskog kiča, kao što je bio slučaj s prethodnom filmskom ekranizacijom Meyerove. Film stiže u kina 29. ožujka 2013.

Eh, zombiji. Kroz Romera, Boylea i neke druge filmaše, poznati su nam uglavnom kao krvoločni kanibali kojima je domet svijesti usmjeren samo na to kako će se dokopati ljudskog tijela. Što ako dobijemo slučaj gdje je racionalni ljudski um zarobljen u zombijevskom tijelu, i čak se nakon nekog vremena zaljubi u pripadnicu suprotnog spola. Time se bavi ova humoristična horor priča,koju je režirao Jonathan Levine, autor uspjele komedije 50/50. U ulozi neobičnog naslvnog junaka R-a gledati ćemo Nicholasa Houlta (onaj simpatični klinac iz About a Boy s Hughom Grantom), a ostatak ekipe čine Dave Franco, Teresa Palmer i veliki John Malkovich. 1. veljače naredne godine je datum kad nam stiže ova potencijalno vrlo simpatična horor komedija.

Sjeća li se još tkogod C. Thomasa Howella, Charlie Sheena i Patricka Swayzea kao tinejdžera koji udobnost školskih klupa zamjenjuju kalašnjikovima i obranom protiv navale Sovjetske vojske? Davne 1984. godine kultni redatelj John Milius, zaslužan za fenomenalnu ekranizaciju jednog od boljih fantasya ikad, Conana, te nostalgične priče o trojici najboljih prijatelja i njihovom traumatičnom odrastanju u Big Wednesday, režirao je Red Dawn, akcijsku priču, koja je tada djelovala na momente čak i realno, budući da je snimljena u toku Hladnog rata. Dan Bradley, inače kaskader, za svoj debitantski uradak odabrao je remake Miliusovog filma. Ovog puta imamo Korejance umjesto Rusa, ostalo je manje-više isto. U glavnim ulogama su Chris Hemsworth, Adrianne Palicki te Josh Peck. Okršaj Amerikanaca i Korejaca moći će se gledati od 21. prosinca ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.