Stigao trailer Stonehearst Asyluma

Piše: Tena Strahinec

ELIZA-GRAVES

Objavljen je trailer filma Stonehearst Asylum, temeljenog na Poeovoj priči ‘The System of Doctor Tarr and Professor Fether’, crnoj komediji o putniku koji iz znatiželje istraži umobolnicu koja je poznata po tome da ima liberalne metode liječenja te dopušta pacijentima da slobodno lutaju mjestom i ohrabruje liječnike da potiču njihove fantazije. Putnik ubrzo otkriva da neke pacijente drže zaključane u zatvorima, što mu objašnjavaju kao posljedicu nekog incidenta koji se nedavno dogodio.

Film se, doduše, malo razlikuje: radnja je smještena u 19. stoljeću kad doktor koji je tek završio faks, Edward Newgate, dobi posao u psihijatrijskoj ustanovi. Newgate ubrzo upozna svoje nove kolege, Silasa Lamba i ženu kojom postane opsjednut, Elizu Graves.

Glavnu ulogu glumi Jim Sturgess, a društvo mu prave Kate Beckinsale, Michael Caine, Ben Kingsley, Brendan Gleeson i David Thewlis. Scenarij je napisao Joe Gangemi (Wind Chill), redatelj je Brad Anderson (The Machinist, The Call), a film stiže 24. listopada ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.