Stigao međunarodni trailer za `Deliver Us From Evil´

Piše: Terezija Bjelajac

1175917 - DELIVER US FROM EVIL

Povijest filmske strave i užasa obiluje raznim tehnikama kojima su vrijedni horor autori nalazili načine kako okrenuti želudac gledateljima i gledateljicama. Slasheri, splatteri, čudovišta, kanibali, vampiri, ubojice te ostatak komponenti koje čine kulturu kinematografskog horora iskorišteni su kroz svoju burnu prošlost do te mjere da danas treba nešto zaista kvalitetno i inovativno kako bi bilo gledljivo ljubiteljima zastrašujućih kadrova. Zaostaju li suvremeni horor pothvati u koraku s potrebama modernoga društva?

Nove nade se polažu u projekt redatelja Scotta Derricksona (Sinister) i producenta Jerrya Bruckheimera, Deliver Us From Evil, prvotno poznatog pod nazivom Beware the Night, u kojem će nastupiti Eric Bana (Troy, Hulk) i Olivia Munn (Magic Mike, Date Night). Scenarij će uz Derricksona pisati i Paul Haris Boardman (The Exorcism of Emily Rose, Hellraiser: Inferno), a sve na temelju knjiškog predloška Ralpha Sarchie i Lise Collier Cool.

Oni su stvorili priču o njujorškom policajcu koji istražuje niz uznemirujućih i neobjašnjivih zločina. Sam policajac, naravno, muku muči i sa svojim osobnim problemima, a u rješavanju slučaja mu pomaže nekonvencionalni svećenik. Iz novopridošlog trailera  koji vam dolje prezentiramo primjećuje se da neće izostajati egzorcizma, izvrnutih tjelesa, ‘based on a true story’ tagova te napetih čeonih žila na zabrinutim licima protagonista. Dodamo li još koju seksualnu devijaciju imamo tipični mash up jednog tipičnog horora više puta prerađene tematike. Projekt je u kinima od početka srpnja tekuće godine, a sve nade polažemo u autore i to da Izbavi nas od zla ne postane Izbavi nas od loših horora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.