Steven Spielberg možda režira `West Side Story´

Piše: Iva Bucić

westsidestory

Holivudske se starješine u zadnje vrijeme poprilično često oglašavaju da bi najavili novi remake, a izgleda da je ovo jedno od takvih vremena – Steven Spielberg možda će ispričati West Side Story.

Doduše, ne radi se o službenoj obavijesti, nego samo o pokazivanju interesa s njegove strane. Gdje Steven okom, tud Fox skokom, pa su mu kao vlasnici prava na West Side Story brže bolje odvezali ruke i pustili ga da s kultnim mjuziklom radi što želi.

Robert Wise i Jerome Robbins redatelji su koji stoje iza originala koji datira iz davne ’61., a s njim su zaradili čak 10 Oscara, uključujući i onaj za najbolji film i najboljeg redatelja.
Priča je gangsta ekvivalent Romea i Julije, a junaci su članovi dvije sukobljene bande – Jets i Sharks, a radnja je smještena u New York u pedesete godine.

Izgleda da još uvijek na red neće doći Robopocalypse kojeg je Spielberg  prošle godine odgodio do daljnjega jer nije bio zadovoljan scenarijem. Ali najvažnije je da holivudski velikan i dalje snima, makar se radilo i o remakeu, jel da?

Leave a Reply

Your email address will not be published.