Stephen King i Frank Darabont „Walking Dead“ – yes, please!

Piše: Vanja

Po mnogim ljubiteljima horora, jedno od najvećih i najjačih iznenađenja žanra došlo je u protekloj godini, mini serijom od šest epizoda „The Walking Dead“ za koju je zaslužan Frank Darabont.  Po više no uspješnom svršetku serijala, Franky & the company razrađuju taktiku za nastavak.

Iz izvora bliskih…. da, Laurie Holden (Andrea) tvrdi kako će meštar od horora Stephen King započeti naredni serijal. Nisu poznati detalji o čemu će točno biti riječi no – je li to odista bitno? Od ovakve vijesti za „The Walking Dead“ fanove valjda bolje ni nema.

U svakom slučaju, ima smila – King i Darabont imaju lijepu povijest suradnje („The Green Mile“, „Mist“, pa… ah, „The Shawshank Redemption“) a pisac je krajnje zadovoljan načinima na koji je Darabont pretočio neke od njegovih velikih uspješnica na film, postigavši isti učinak i na ekranu.

Uz svu strku i gužvu oko predstojećeg drugog serijala,  čini se da je King od početka bio prvi (možda i jedini) izbor. Bilo je valjda pitanje dana kad će (a ne hoće li) pristati. Nema veze što su pregovori još u tijeku, dok god ima nade da kvalitetno pero prihvati ovoga i ne upropasti dosadašnje zombije koji su našarmirali i ovogodišnji Zlatni globus. Navodno King namjerava prvu epizodu napisati u suradnji s kolegom spisateljem-hororcem, Joe Hillom a.k.a Son of Stephen King Heart Shaped Box, Horns te strip po kojem se skoro treba raditi TV serija Locke and Key. Zanimljivo. A je – tip mu je fakat sin.

Jasno, treba čekati početak produkcije druge sezone serijala, no ono što je sigurno je da King i Darabont ponovno u istom čamcu zvuče kao dobra vijest za sve ljubitelje ovog žanra. U svakom slučaju – obećavajuće.

Leave a Reply

Your email address will not be published.