Starz preuzeo `Američke bogove´

Piše: Iva Bucić

bryan-fuller

Otkako je 2001. godine Neil Gaiman napisao ‘Američke bogove’, mitološki je roman prikupio vojsku fanova. Da će se bogovi naći na malim ekranima saznali smo još početkom godine, a danas je obznanjeno da scenarij pišu Bryan Fuller i Michael Green.  Fuller, koji je u Hannibalu redefinirao pojam brutalnosti, s Greenom je već surađivao na Herojima.

‘Američki bogovi’ priča je o ratu između novih i starih bogova. Stari, tradicionalni bogovi s biblijskim i mitološkim korijenima polako gube vjernike, koji se okreću novim bogovima koji, pak, predstavljaju novac, tehnologiju, drogu…

Shadow Moon, središnji lik romana, antiheroj je koji nakon tri godine provedene u zatvoru sasvim slučajno upozna misterioznog Mr. Wednesdaya. Ispostavi se da je dotični barba zapravo stari bog, a nesretni Shadow Moon se, ni ne znajući nađe u središtu velikog rata.

Gaiman je s ‘Američkim bogovima’ prevedenima na više od 30 jezika, pokupio beskrajan niz nagrada, a na setu će se zadržati u ulozi izvršnog producenta. Britanski je spisatelj poznat i kao autor sada već kultnog stripa ‘Sandman’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.