Star Wars ide dalje nakon Epizode VII – Han Solo prvi na redu

Piše: Vedrana Vlainić

han-solo-spin

Glasine o novom nastavku Star Wars franšize pune internetske portale već mjesecima. No, na stranu sad špekulacije oko mogućeg naslova (A New Dawn) i tko će glumiti potencijalnog Sith lorda (Benedict Cumberbatch), zaustavimo se na onome što sa sigurnošću znamo: režirat će ga J.J. Abrams u suradnji s Disneyem i Lucasfilmom, s premijernim datumom smještenim negdje u 2015-oj.

 Također je poznato da će nakon Epizode VII, koja je zamišljena da vrati „daleku galaksiju“ na velika platna i u srca gledatelja, Star Wars krenuti u spin-offove temeljene na brojnim knjigama koje prikazuju prošireni svijet Star Wars univerzuma. Adaptaciju istih za scenarij preuzeli su Lawrence Kasdan i Simon Kinberg, predviđa se da će ići po jedan film godišnje, a prvi na redu navodno će biti fan-favorite, šarmantni svemirski odmetnik Han Solo. Disney je navodno već počeo ispipavati teritorij za potencijalnog mladog Soloa, uistinu ogroman izazov, jer teško je zamisliti bilo koga u toj ulozi osim Harrisona Forda, koji ga je tako majstorski utjelovio.

 Ako je Star Wars Origins: Han Solo zaista u pripremi za 2016., možemo očekivati još mnogo vijesti i prije no što Epizoda VII stigne u kina. Mišljenje većine (uključujući i mene) je da bi Hollywood neke stvari jednostavno trebao ostaviti na miru, no kad je već došlo do toga, spin-offovi su u svakom slučaju bolja ideja od reboota kompletne franšize. Vidjet ćemo hoće li Abrams biti bolje prihvaćen u SW fandomu nego što je bio od strane trekkija kada napokon stigne Epizoda VII, a do tada – trudimo se biti open-minded. Ako ništa drugo, uvijek nam ostaje originalna trilogija.

Jedan komentar za “Star Wars ide dalje nakon Epizode VII – Han Solo prvi na redu

Leave a Reply

Your email address will not be published.