’Star Wars Clone Wars’ prepustit će prostor ’Rebelsima’

Piše: tonymelo

star-wars-rebels-inquisitor-villain

Animirana serija Star Wars: Clone Wars polagano dolazi kraju. Nova predsjednica Lucasfilma, Lathleen Kennedy, odlučila se u potpunosti posvetiti novoj fazi u koju Star Wars univerzum ulazi. Izjavila je da nema namjeru ignorirati bogat opus koji je do sada stvoren, ali da trenutno postoje važnije stvari od premošćivanja praznina u pričama između prošlosti i budućnosti.

U svakom slučaju, ljubitelji Star Wars animiranih serija, nemaju razloga za očajavanje. Odmah nakon što je objavljeno da su snimljene i posljednje epizode Clone Wars serije, Disney je najavio novu animiranu TV seriju slične tematike. Star Wars Rebels biti će animirana serija koja će istraživati još neistražen teritorij TV medija, te će predstaviti suradnju nekoliko pisaca, redatelja i animatora koji su do sada radili na Clone Wars seriji. Ulogu izvršnog producenta preuzeti će Dave Filoni.

Rebelsi će nastaviti epsku tradiciju legendarne Star Wars sage koju obilježavaju potpuno nove, iznimno uzbudljive, akcijom nabijene avanture. Tako barem službena obavijest kaže. Teška vremena nadvila su se nad galaksijom. Galaktičko carstvo širi svoj zli utjecaj s planeta na planet. Čelična šaka Imperije okupirala je jedan zabačeni planet, okrutno vladajući njime, ne obazirući se na činjenicu da uništava živote svojih građana. Par hrabrih pojedinaca odluči reći dosta potlačivanju te se upušta u nesmiljenu borbu s nebrojenim količinama Stormtroopera i TIE fightera. Ti pojedinci postaju poznati kao ekipa sa svemirskog broda Ghost. Neobična grupa fukara, odmetnika, revolucionara i pobunjenika, zajedničkim će naporom poraziti nove zlikovce, doživjeti uzbudljive avanture i postepeno postati herojima.

Radnja serije Rebels smjestit će se u razdoblje od 15 do 20 godina koji postoji između trećeg dijela sage ispričanoga u filmu Revenge of the Sith i četvrtog filma A New Hope (Ili između šestog i prvog filma, ako ćemo ih kronološki poredati). Na slici gore možemo vidjeti Inkvizitora, zlikovca serije, kojeg je Darth Vader unajmio da uhvati i istrijebi preostale Jedi vitezove. Fanovi nagađaju da bi u seriji mogli ugledati popularne likove iz sporednih Star Wars materijala (romani i stripovi) kao što su Mara Jade i Quinlan Vos.

Ciljana publika bit će djeca tako da ne treba očekivati da se serija bavi ozbiljnim temama. Osim Davea Filonia, izvršni producenti bit će i Simon Kinberg, scenarist koji je radio na novome X-Men filmu i koji trenutno razvija jedan od Star Wars origin story spinoff filmova. Uz njega tu je i Greg Weisman koji je poznat po radu na jednoj starijoj animiranoj TV seriji Gargoyles.

Posljednje epizode Star Wars: Clone Wars moći ćemo pogledati početkom 2014. godine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.