`Star Trek 3´ dobiva nove scenariste

Piše: tonymelo

star trek into darkness

Još uvijek nije poznato tko će režirati novi Star Trek film, hoće li to biti Joe Cornish, osobni favorit J.J. Abramsa ili netko drugi, ali se zato zna tko će napisati scenarij. Scenaristu prva dva filma Robertu Orciju, pridružiti će se scenaristički dvojac J.D. Payne i Patrick McKay. Njegov dosadašnji partner Alex Kurtzman, neće sudjelovati u pisanju scenarija.

Prilično anonimni dvojac Payne i McKay do sada je radio na tri projekta, od kojih niti jedan nije ugledao svijetlo dana. Prvi projekt na kojemu su radili, također zahvaljujući Abramsu, adaptacija je grafičke novele zanimljivog naziva – Boilerplate: History’s Mechanical Marvel i nalazi se u produkciji već više od dvije godine. Napisali su scenarij i za biblijski ep Goliath, u kojemu je trebao glumiti Dwayne Johnson, no koji je također zapeo u produkciji. Treći projekt na kojemu su surađivali je filmska adaptacija TV serije Deadliest Warrior, koji također nikad nije snimljen. S takvim scenarističkim uspjesima, nisam siguran koliko će pridonijeti kvaliteti “trećeg” Star Trek filma.

Kao razlog Kurtzmanovog izostanka, navode se brojni projekti na kojima trenutno radi. Tu spada nova Foxova serija Sleepy Hollow kojoj je nedavno potvrđeno snimanje druge sezone, te rad na novoj Mumiji i Van Helsingu. Na svim ovim projektima radi i Roberto Orci, no očigledno se par dogovorio da se jedan od njih posveti Star Trek filmu, a drugi ostalim projektima.

J.J. Abrams još uvijek radi na novom Star Trek filmu, ali se zbog zaposlenosti na novim Ratovima zvijezda, ovoga puta nalazi samo u ulozi producenta. Planira se da Star Trek 3 zaigra u kinima 2016. godine kako bi se na primjereni način obilježila 50 obljetnica od emitiranja prve Star Trek epizode. Live long and prosper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.