Sprema se film o Kurtu Cobainu

Piše: Jelena Androić

Redatelj novog dokumentarca o Rolling Stonesima Brett Morgan navodno će raditi i film o Kurtu Cobainu, piše Guardian. Iako je Courtney Love nedavno zanijekala planove za muzički film o svom pokojnom suprugu, on se, izgleda, ipak sprema.

Morgan je za New York Post izjavio da ga je u sve uvela samo Courtney, koja po njegovim riječima dokumentarac planira još od 2007. “Tražili smo pravo vrijeme da složimo taj film, i smatram da je pravo vrijeme sada”, kaže redatelj te otkriva da ćemo Cobaina u doksu gledati u 2014.

Prošlog je mjeseca Courtneyn co-manager Sam Lufti izjavio da on i pjevačica trenutno rade na mogućem filmu ili brodvejskom mjuziklu temeljenom na Nirvaninoj ostavštini, te životu Courteny i Kurta. “Neće biti nikakvog mjuzikla”, kasnije je za Observer izjavila Love, te dodala da je nekad najbolje stvari ostaviti na miru.

Bez obzira na takvu poruku, Love i Morgan su udarili drugačijim putem. Najavljeni će film biti kao “autobiografija iz treće ruke”, “kao da je Kurt tu među nama i snima film o svom životu”. Cobain je naime snimio dosta video materijala samoga sebe.

Inače, Cobain je posthumno već „boravio“ na filmu, u Last days redatelja Gusa van Santa iz 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published.