Spike Lee u pregovorima za režiju Oldboya!

Piše: Deni Zgonjanin

Remake fantastičnog korejskog osvetničkog trilera Oldboy je već dugo u pripremi, ali nikako da se skombinira dovoljno kvalitetna ekipa za film. Mandate Pictures je otkupio prava za remake prije nekoliko godina i na užu listu kandidata za režiju stavio Stevena Spielberga, Dannyja Boylea te Matthewa Vaughna i krenuo u pregovore sa svakim od njih.

Tako je jedno vrijeme bilo gotovo sigurno da će Spielberg režirati remake, a Will Smith nositi glavnu ulogu, što je među fanovima originala izazvalo zgražanje. Tokom vremena se Spielberg ohladio pa je Mandate krenuo u potragu za novim redateljom. Posljednja vijest koja nam stiže jest da se trenutno pregovara sa Spikeom Leejom!

Lee je zadnjih godina pomalo nestao sa scene pa bi mu Oldboy bio epski povratak na crveni tepih. Pozitivna stvar kod Leeja je što radi filmove u koje uvijek unese malo svoje duše, a to je detalj koji je po meni nužan ako se želi napraviti kvalitetan remake. Jedina sigurna stvar jest da će se film snimati po scenariju Mark Protosevich (I Am Legend) koji je oduševio studio te je glavni razlog što se inzistira na remakeu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.