Spielberg želi ekranizirati 49 godina star scenarij

Piše: tonymelo

dalton-trumbo

Velik broj scenarija koje hollywoodski studiji otkupe nikada ne dobiju priliku ugledati svijetlo dana. Jedan od takvih scenarija jest i onaj za film Montezuma, napisan od strane Daltona Trumba prije čak četrdeset i devet godina. Glavna zvijezda filma trebao je biti Kirk Douglas, koji je s Trumbom surađivao na Spartacusu, dok je redateljsku stolicu trebao preuzeti Martin Ritt. Priča bi se bazirala na mračnom i uvrnutom odnosu između španjolskog konkvistadora Hernanda Corteza i aztečkog poglavice Montezume.

Razlog zašto sada pišemo o ovom scenariju je vijest da bi Montezuma ipak mogao biti snimljen. Govori se o tome da je upao u oko velikom trojcu kojeg sačinjavaju Steven Spielberg, Javier Bardem i Steve Zaillian. Uključivanje navedenih sigurno bi poguralo film jedan korak naprijed prema produkciji. Deadline izvještava, kako je ovaj scenarij, osim toga što je pravi rijetki dragulj, u potpunosti zaokupio pažnju Bardema jer je unatoč naslovu filma, priča ispričana iz Cortezove perspektive, a Bardem je baš opako zagrizao za to da on glumi Corteza. Ako ste prespavali satove povijesti Cortez je bio španjolski konkvistador koji je doplovio u Meksiko 1519. godine, zarazio domorodce velikim boginjama, sprijateljio se, a zatim zatočio poglavicu Montezumu, poklao Azteke, te napravio dijete Montezuminoj kćeri, nakon što su Montezumu ubili domorodci.

Priča je dovoljno zanimljiva da bi mogla zainteresirati Spielberga koji trenutno ne radi ni na jednom projektu. Nakon što je na neodređeno odgodio snimanje Robopocalypse i odustao od snimanja adaptacije filma American Sniper, još uvijek nije našao novi film kojem će se posvetiti. U svakom slučaju, Deadline napominje da će se Spielberg makar ne bio redatelj, sigurno pojaviti u ulozi producenta zajedno sa Zaillianom. Pretpostavlja se da će film biti snimljen u suradnji između studija DreamWorks i Fox.

Jedan komentar za “Spielberg želi ekranizirati 49 godina star scenarij

  • DS says:

    Oskar i hrpa love, bilo da pokažu konkvistadore kao kul ili konkvistadore kao ono što su bili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.