Spacey pokreće kazališnu akademiju na Srednjem Istoku

Piše: Sven Mikulec

Svestrani Kevin Spacey, jedan od meni omiljenih glumaca, uskoro se upušta u veliki projekt glumačke edukacije wanna-be glumaca Srednjeg Istoka, kako je najavio na nedavnoj press konferenciji u Dubaiju.

Spacey, inače dvostruki dobitnik Oscara (Privedite osumnjičene, Vrtlog života), od 2003. je direktor kazališta Old Vic, jednog od najcjenjenijih i najstarijih londonskih kazališta, koje je u to vrijeme bilo pred propadanjem, a svoju strast prema daskama nastavlja pokazivati i ovom gestom. Projekt je zamislio kao putujuće radionice i predavanja o svim aspektima kazališne glume, koje će zainteresiranim i talentiranim polaznicima omogućiti da svoje vještine isprobaju možda čak i na Broadwayju.

Dodajmo da se Spacey okušao i u redateljskoj stolici – 1996. je pokupio pohvale kritičara Albino Aligatorom s Mattom Dillonom, Garyjem Siniseom i Faye Dunaway, a 2004. snimio je biografski Beyond the Sea o pjevaču/glumcu krhkog zdravlja Bobbyju Darinu i njegovom odnosu sa suprugom, također glumicom, Sandrom Dee, gdje mu je društvo na ekranu radila Kate Bosworth.

Leave a Reply

Your email address will not be published.