‘Source Code’ na malim ekranima?

Piše: Vedrana Vlainić

Jedan od boljih filmova na ovogodišnjim kino-programima, SF triler Izvorni kod, mogao bi se uskoro pojaviti i kao TV serija. Producent filma, Mark Gordon, inače čovjek koji stoji iza naslova poput Uvod u anatomiju i Zločinački umovi, vrlo je zagrijan za projekt prerađivanja uspješnice Duncana Jonesa (o čemu, by the way, redatelj ‘originala’ uopće nije imao pojma i negira svaku uključenost u taj projekt) u seriju jednosatnih epizoda koje bi se emitirale jednom tjedno.

Scenarij za pilot epizodu napisao bi Steve Maeda (scenarist koji radi na odličnoj seriji Laži mi, s Timom Rothom u glavnoj ulozi), a radnja bi se vrtjela oko tri federalna agenta uključena u top-secret program koji svaki tjedan koriste ‘source code’ da uđu u svijest ljudi na poprištima tragičnih događaja i pokušavaju spriječiti tragediju. Gyllenhaalov lik, Colter Stevens, neće se pojavljivati.

Što reći o ovome? Vjerujem da ima potencijala. U svakom slučaju, dobro bi nam došla još jedna solidna SF serija.

Jedan komentar za “‘Source Code’ na malim ekranima?

  • maxima says:

    i u svakom serijalu netko drugi je ožičen u vremenu i prostoru? 😀 I don’t think so… mislim, slažem se da SF serija nije loša stvar, never, ali ima toliko finih “knjižica” gotovo nepoznatih ili nedovoljno poznatih autora, bilo bi to dvije muhe jednim udarcem 😀 Ali, hej – provjerena formula…

Leave a Reply

Your email address will not be published.