Source Code – novi „Matrix“?

Piše: Vanja

Zamršeni zapleti i konstanta neizvjesnost od koje staje srce, akcija, triler, SF, bacanje, skakanje, bombe, brzine i mind-twisteri, po mnogima su odlike novog filma u kojem glumi Jake Gyllenhaal a čije prikazivanje starta početkom travnja u američkim (i nekim drugim sretnim kinima). U režiji Duncana Jonesa ( „Moon“… meni dosta da viknem „yey!!“), ovaj sci-fi-thri-akcić također ugošćuje fine ženske zvjezdice poput Michelle Monaghan („Eagle Eye“, „Due Date“, „Kiss, Kiss, Bang Bang“) te Vere Farmige („Orphan“, „Up in the Air“, „The Departed“). Uz Jeffreya Wrighta („Quantum of Solace“, „Syriana“, „Manchurian Candidate“), ekipa je sasvim pristojna.

Odlikovani kapetan Stevens (Jake Gyllenhaal) se … ma ne! Spojlam! Uglavnom je shvatio da je na zadatku kakvog nije mogao ni zamisliti, da je dijelom hush hush vojnog (eksperimentalnog) programa i da može… joj, ne opet! „Source Code“, kako vele, napet je od starta do kraja a ako je vjerovati traileru, to se čini jako dobro – u smislu da nešto slično, nabrijano i nadrobljeno svega i svačega u fin mix dugo nismo pogledali. A vezano za sequele, već se vrte priče da ih – neće biti. 😀 Sic!

TRAILER definitivno obećava!

Go, go, go, go, go! (nekako to uvijek viču pet puta… nije da ima neke veze…)

8 komentara za “Source Code – novi „Matrix“?

 • Marin says:

  Iscurilo je i pet uvodnih minuta filma na netu. Djeluje jako obećavajuće, a oni britanski šmokljani iz Den Of Geek su mu dali četiri zvjezdice. Vjerujem im, inače.

  Kažu nije k’o “Moon”, ali je jako zabavno. I dobro.

 • Mislav says:

  Ispričavam se na spamu, ali gdje je nestala rubrika SERIJE??

 • Deni Zgonjanin says:

  Neko vrijeme (otprilike 2 tjedna) je neće biti, ali ćemo ju vratiti čim napravimo planirani redizajn stranice…

 • Maxima says:

  Imam neki feeling da će biti dobro baš u smislu filma koji će brzo “protrčati” 😀 – ne kao “Moon”, naravno :) no kako rijetko o takvim filmovima imam feeling, nadam se da me neće iznevjeriti 😀 Baš sam se poželjela… nečeg takvog.

 • Huco says:

  Samo je jedan “Matrix” :)

  po traileru mi nimalo sliči na nj ali izgleda obečavajuće film…

 • Maxima says:

  Vjerujem da sam mislila na …. one kodove na uvodu u Matrix 😉

 • Koraljka Suton says:

  Ja sam površna – vidim da glumi Jake i to mi je dovoljno da poželim pogledati film 😀

 • Maxima says:

  haha… :) imaš ispričnicu, kako god bilo 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.