Sony ipak odlučio snimati nastavke Djevojke sa zmajevom tetovažom

Piše: Deni Zgonjanin

Unatoč slabim rezultatima u kino dvoranama diljem svijeta, američka verzija The Girl With The Dragon Tattoo će ipak doživjeti nastavke. Sony se dugo dvoumio oko snimanja istih zbog slabog odaziva gledatelja, naime na uloženih 95 milijuna dolara film je zaradio samo 106 milijuna $, no distribucija nije gotova pa ne sumnjam da će do kraja film nabiti još 20-30 milijuna, što je opet puno manje od očekivanog.

Ono što najviše brine Sony jest slaba zarada filma izvan Amerike, u Velikoj Britaniji je tek 3. po gledanosti, u Aziji su poražavajući rezultati, a Švedska, Danska i Finska nisu pokazale predviđenu razinu interesa, što u prijevodu znači debakl. No iskreno gledajući to ne bi trebalo čuditi, ipak je original u tamošnjim kinima igrao tek prije dvije godine pa je razumljivo da gledatelji nemaju prevelik interes za remake, pošto im je original još u svježem pamćenju. Osobno nisam gledao remake, tj. vjerniju adaptaciju kako ju nazivaju, no nakon odgledanog  švedskog originala, mogu reći da je film fenomenalan pa ne vidim razlog za snimanje američke verzije, osim onog financijske prirode, koji je eto izostao.

No unatoč svemu, nastavci su realnost, a scenarist prvog dijela Steve Zaillian je već prionuo na posao i piše scenarije za dva nastavka, The Girl Who Played With Fire i The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest – koje David Fincher planira snimiti istovremeno. Početak snimanja je zacrtan za kraj 2012. ili početak 2013. godine, naravno ako do tad ne dođe do smaka svijeta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.