Sofia Coppola pregovara oko režiranja `Male sirene´

Piše: Tena Strahinec

sofia_coppola

Redateljica Sofia Coppola u pregovorima je oko režiranja Male sirene, live-action verzije popularne bajke i animiranog Disneyjevog filma za klince i nas ostale koji se tako osjećamo. Izgleda da će većina Disneyjevih klasika s prelijepim (anti)herojima i heroinama poći koracima Snjeguljice i dobiti svoje live-action verzije s glumcima i glumicama u njihovim ulogama.

Uz braću Grimm, danski pisac Hans Christian Andersen pokazao se kao pravi dragulj jer je, iako je živio u 19. stoljeću, stvorio brojne likove koji su još uvijek dio priča koje roditelji čitaju klincima (ako ih ne odluče radije snimiti na iPhone i puštati snimku svake večeri u isto vrijeme kraj njihovih krevetića jer imaju posla) – te koji su sposobni nakrcat Hollywood s još više para.

Scenarija će se uhvatiti Caroline Thompson, scenaristica koja je radila na Burtonovom filmu o čudnom i povučenom dječaku koji umjesto ruku ima škare, Edwardu Škarorukom, kao i Predbožićnoj noćnoj mori (The Nightmare Before Christmas) i Mrtvoj nevjesti (Corpse Bride), dok su prethodne verzije scenarija za Malu sirenu napisale Kelly Marcel (Pedeset nijansi sive) i Abi Morgan (Čelična lady). Coppola se dosad bavila ozbiljnijim temama, a njen zadnji film bio je The Bling Ring prošle godine. Kako će se snaći u morskim vodama i koga će odabrati za ulogu crvenokose neustrašive sirene saznat ćemo uskoro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.